Személyes, Online, Csoportos vagy Egyéni Perinatális szemléletű szülésfelkészítés…

Egyedülálló perinatális szemléletű szülésfelkészítő program Pest megye déli régiójában!

I. „A rohanásban lévőknek…” Egyéni, rapid, perinatális szemléletű független szülésfelkészítő alkalmak-ONLINE vagy személyesen

A várandósság 28. hetétől várandósnak és párjának/szülés alatti támogatójának.

Egyéni beszélgetés keretein belül történő, perinatális szemléletű, rapid jellegű szülésfelkészítés, amely a legfontosabb, gyakorlati információk átadására fókuszál. Az élettani szülés folyamatának ismertetésén (szülésindulás jelei, vajúdás, szülés szakaszai) túl, aranyóra jelentősége, alternatív és gyógyszeres fájdalomcsillapítás alapelvei, a leggyakoribb beavatkozások, császármetszés, témákat boncolgatja, illetve a „Mit vigyek magammal a szülésre?” kérdésre keresi a választ.

Az alkalmakat a lényegre törő párbeszéd mellett a feszesebb időbeosztás jellemzi.

II. „Az alaposan felkészülni vágyóknak…” Komplex és átfogó ismereteket nyújtó, egyéni, perinatális szemléletű, független szülésfelkészítő tanfolyam – SZEMÉLYESEN!

A várandósság 28. hetétől a várandósnak és párjának/szülés alatti támogatójának.

Egy az igényeidhez teljes mértékben igazodó szülésfelkészítés. Mondhatni itt szinte mindenre van idő! J A lentebb vázolt témák közül abban mélyülünk el az adott időkeretben részletesebben, ami igazán Téged/ Titeket érdekel!

Ideális esetben összesen 5 alkalommal találkozunk a 28. héttől kezdve, 2 hetente 2 órában.*

Milyen választható szülési lehetőségek elérhetők ma Magyarországon? Ki kicsoda a szülés körül? Mivel fordulhatok hozzájuk? Hogyan készüljek a szülésre? Mi az a szülési terv és mi az a szülési preferencia? Milyen szempontokat érdemes végig gondolni az intézmény, ill. szakember választásakor? A kórházba indulás…

Az élettani szülés folyamatának ismertetése (szülésindulás jelei, vajúdás, szülés szakaszai). Az alternatív és gyógyszeres fájdalomcsillapítás technikák átbeszélése. A leggyakoribb beavatkozások (szülésindítás, burokrepesztés, oxitocinos fájásasszisztálás, gátmetszés, epidurális érzéstelenítés stb.) császármetszés áttekintése. Az aranyóra jelentősége, a „Mit vigyek magammal a szülőszobára?” kérdésre a válaszok közös keresése.

A társas támogatás jelentősége, az apák szerepe a perinatális időszakban (várandósság, szülés, gyermekágy), kiemelten a szülőszobán. Anyák, mint kapuőrök; szoptatás, mint biológiai norma és csecsemőgondozási modell; bölcső a házban, avagy az újszülött gondozása, válaszkész gondoskodás J

*Amennyiben közel álltok már a szülés időpontjához, vagy számotokra kényelmesebb, az alkalmak felosztása alakítható 2X5 órára is! Ebben az esetben intenzív szülésfelkészítés történik, jellemzően szombati napokon.

**Amennyiben a felkészítő vége előtt megszületne Kisbabád, úgy a fennmaradó alkalmat (alkalmakat) egy általad választott tanácsadás időtartamában beválthatod a gyermeked 3 hónapos koráig!

III. ONLINE, kiscsoportos perinatális szemléletű szülésfelkészítés

Sokszor hallani, hogy minden várandósság más, így minden szülés is más.
A fenti állítást én is csak megerősíteni tudom!
Ebből fakadóan MINDENKINEK ajánlom, aki most szülésre készül,
vagy várhatóan az anya vajúdásánál jelen lesz.

Az otthonod kényelméből és biztonságából készülhetsz életed nagy eseményére akár a kísérőddel együtt.

A kiscsoportos létszám ideális lehet egy kellemes beszélgetés kialakulásához a témában, akár későbbi anyatársas kapcsolatok (barátságok) kezdetét is jelentheti az interaktív jellegnek köszönhetően! 🙂

Ízelítő a témákból:

  • Csoda vagy, mert életet adsz! (vajúdás és szülés)
  • Áldás vagy átok? (A szülési fájdalom és annak csillapítása)
  • Ha mégsem a terv szerint alakul… (császármetszés)
  • Baba született, anya született… (gyermekágyas időszak)
  • ,,Minden cseppje kincs!” (szoptatás)
  • Beszéljünk a szülésről tabuk nélkül!

Bejelentkezés e-mailben! (m.feheranna@gmail.com)

IV. ONLINE, egyéni, perinatális szemléletű szülésfelkészítés

Kiknek ajánlom?

Kifejezetten olyan várandósoknak ajánlom, akik a lehető legpontosabban, minden apró részletre odafigyelve, tabuk nélkül szeretnének felkészülni a szülésre és az azt követő gyermekágyas időszakra.

Itt minden kérdésedre valóban “szakértői” választ kaphatsz, mivel a konzultációt egy diplomás szülésznő, perinatális szaktanácsadó végzettségű dúla tartja egy személyben!

Az otthonod kényelméből és biztonságából készülhetsz életed nagy eseményére akár a kísérőddel együtt.

A konzultáció ideje alatt egy személyes jellegű beszélgetés keretein belül ismerkedhetsz meg a szülés csodájával.

Bejelentkezés egyéni felkészítésre: m.feheranna@gmail.com