Magyarné Fehér Anna vagyok, ötgyermekes családanya, laktációs szaktanácsadó, perinatális szaktanácsadó, diplomás szülésznő, dúla.

Délegyházán élek a férjemmel, két leánykámmal  és három kisfiammal.

Ugyan kisgyermekkorom óta érlelődött bennem, hogy az egészségügy felé vezet majd az utam, de csak az első gyermekem születését követően fogalmazódott meg bennem,
hogy mit is szeretnék csinálni igazából. A szülés teljesen megváltoztatott és minden  jövőmmel kapcsolatos addigi tervemet is felülírta.

Azon a napon született egy gyermek, egy anya, és egy hivatás.

Felismertem és lenyűgözött, hogy a testi változásokon felül egy nő mekkora személyiségfejlődésen megy keresztül a várandóssága és a szülése által.
Megértettem, hogy egy gyermek születésével egy család is születik.
Egyértelművé vált számomra, hogy én ezekben az intim és sebezhető pillanatokban szeretnék segítője lenni a születendő babának és anyának, támaszává válni a családnak.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem szülésznői diplomát.
Szakmai gyakorlataimat több budapesti kórház és klinika területén töltöttem.
A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban lehetőségem nyílt tapasztalatokat gyűjteni az önálló szülésznői munka terén, mely az országban egyedülálló jelenleg.
Szakmai tudásom és szemléletem kialakulásáért köszönettel tartozom az ott dolgozóknak, kiemelten Czövek Ágnesnek!

Szakdolgozatomban az alternatív fájdalomcsillapítási technikák vajúdás alatti alkalmazásának lehetőségeit vizsgáltam.

Az egyetemen töltött évek alatt a legtöbb tapasztalatot mégis a további két gyermekem születése adta. Hiszen átélni, a saját bőrödön érezni a tankönyvek száraz leírását, igazán mély bevésődést tesznek lehetővé. Így szereztem csontig hatoló tapasztalatokat veszteséggel, koraszüléssel, császármetszéssel és annak velejáróival kapcsolatban is, de azt is tudom milyen támogató közegben “alternatívan” életet adni, akár császármetszés után.

Az elmúlt években számos anya várandósságát, vajúdását és szülését kísérhettem végig. Mivel sok esetben “dúlai” szerepbe kerültem, így hamarosan szükségessé vált elvégeznem a Sarasvati Alapítvány és a Semmelweis Mozgalom magyar és nemzetközi képesítést adó intenzív dúlaképzését.

A személyes tapasztalataim, a tanulmányaim és az engem körülvevő emberek történetei hamarosan az intézményen kívüli szülések kísérésének lehetőségét vetették fel bennem. Az otthonszülés rendelet által előírt újszülött, csecsemő és felnőtt újraélesztési tanfolyamokat elvégeztem. (Peter Cerny Alapítvány Interaktív újszülött újraélesztési tanfolyam, EFR Kft. Emergency First Response CPR + First Aid tanfolyam)

2021-ben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának perinatális szaktanácsadó képzésén szereztem másoddiplomát. Szakdogozatomban kidolgozásra került egy perinatális szemléletű, komplex szülésfelkészítő program.

2021-ben a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság (MPPPOT) tagja lettem.

2023-ban nagyszerű és szintén szakmailag elhivatott kollégáimmal elindítottuk a Perinatális Fúzió szakmai társulás működését, melynek célja az érintett édesanyák és ezáltal a családok hiteles, szakértők általi támogatása.

2023 óta tartok Szoptatástámogató Anyaköröket ingyenesen Budapest XX. kerületében, ill. Délegyházán.

2024-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar szakirányú továbbképzésének keretén belül laktációs szaktanácsadó végzettséget szereztem.

A CsodaVagy Perinatális Támogatás tevékenységei mellett, a Dunaharasztiban található Revital Medical Centerben érhetőek el a szolgáltatásaim.

Folyamatosan képzem magam, hogy magas szintű, szakmailag is helytálló ismeretek birtokában tudjak segíteni a hozzám forduló anyáknak és családoknak.

Jelenleg a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban támogatom a gyermekágyas édesanyákat szülésznői minőségemben.