A Perinatális Fúzió csapata három perinatális szaktanácsadó szakember közös szellemi tevékenységéből létrejövő egységként értelmezhető, egyfajta szakmai társulás, amelyhez azóta újabb szakember is csatlakozott. A Fúzió tagjai maguk is gyakorló édesanyák, tehát személyes tapasztalatokkal is rendelkeznek.

Miért pont “Perinatális Fúzió”?

Perinatális, hiszen az Egyesülés fókuszában a szülés-születés körüli időszak eseményei és történései állnak, illetve Fúzió, mivel a három szaktanácsadó különböző alapvégzettséggel rendelkezik, ennek ellenére képesek a közös gondolkodásra, alkotásra és együttműködésre. A közös gondolkodásnak és működésnek köszönhetően a munkásságukban egyszerre több szakterület szemlélete és sajátossága jelenik meg, mégis egyfajta egységes mederbe terelődik ez a sokszínűség, a perinatális szemlélet mentén.

A Perinatális Fúzió szakemberei:

Balikáné Számedli Ildikó

Diplomás védőnő vagyok, perinatális szaktanácsadó,
jelenleg végzős anya-magzat kapcsolatanalitikus.
Boldog vagyok, hogy kétgyermekes édesanya lehetek. Azt gondolom, a várandósság, a szülés körüli időszak egy nagyon érzékeny időszak lelkileg és testileg. Szakmai tudásommal és szeretetemmel szívesen támogatok mindenkit aki hozzám fordul. A családra mint rendszerre tekintek, aminek a működésében a tagok saját transzgenerációs lenyomatait is láthatjuk.

Különösen szeretem a várandósság alatti lélektani változásokat kísérni és támogatni az anya-magzat kapcsolatot, anya-újszülött kapcsolatot,
a válaszkész nevelést. Minden élet ajándék! Keress bizalommal!

Elérhetőség: szamedli.ildiko@gmail.com

Balikáné Számedli Ildikó
(perinatális szaktanácsadó,
védőnő Bsc, anya-magzat kapcsolatanalitikus jelölt)

Hajdú Katalin

Fejlesztőpedagógus, irodalomterapeuta és art coach végzettség után szereztem perinatális szaktanácsadó diplomát. 4 gyermekem születése után én is úgy éreztem mélyebb és szorosabb a kapcsolatom a szülés-születés témájával.
A gyerekeim 14 éves ikerpár, ők lombikos babák, császárral születtek, aztán spontán fogant a most 11 éves lányom, és a 7 éves fiam, akik természetes úton születtek. A perinatális képzés után várandós relaxációt tanultam, ill. autogén tréning relaxációvezető vagyok.

A várandósság lelki témái érdekelnek leginkább, az az út, amit anyaként bejárunk az önismeretünkben, ill. a magzattal való kapcsolódás, és a testi-lelki ellazulás. Szeretettel támogatok mindenkit 🙂

Elérhetőség: kattahajdu@gmail.com

A szülés-születés témaköre mindig is kiemelten érdekelt, így a szülésznői hivatást

választottam. Közben (nagy)családot is alapítottunk párommal. Férjemmel és négy gyerekemmel 2019-ben költöztünk Inárcsra, ahova megálmodtuk, megterveztük és felépítettük a házunkat. Szerettem volna kiskertet is művelni, ahol megtermelhetem az élelmünk egy részét. Ezt az álmomat egy biokertész tanfolyammal támogattam meg, ezzel egy igazán gyümölcsöző hobbimmá vált a kertészkedés.

Mind a négy gyerekemet a mai átlaghoz képest alternatívnak számító módon szültem, majd igény szerint szoptattam (fél éves korukig kizárólag), minden kistesónál tandemezve. Hiszem, hogy mindez egyáltalán nem kiváltság, hanem megfelelő felkészülés és támogatás mellett az anyák túlnyomó többsége képes sokáig szoptatni, megfelelő segítséggel megoldani a felmerülő problémákat. Hála az akkor engem körbe vevő segítő szakembereknek, szülésznőknek, laktációs szaktanácsadóknak és dúláknak akik néha akár csak egy-egy jól irányzott kedves mondattal, máskor fontos információval segítettek és minden ilyen kisebb-nagyobb elakadáson túljutva sok-sok érdekes és értékes tapasztalattal gazdagodtam. 

Szülésznőként célom segíteni a hozzám forduló várandósokat az anyává válás perinatális időszakában.

Elérhetőség: szudoreva@gmail.com

Hajdú Katalin
(perinatális szaktanácsadó,
fejlesztőpedagógus,
irodalomterapeuta,
art coach, autogén tréner)

Szudorné Székely Éva
(diplomás szülésznő)

Magyarné Fehér Anna

Öt gyermek édesanyjaként, a saját perinatális élményeim által színesedve,
bábai szemléletű szakemberként igyekszem segíteni a hozzám fordulóknak a várandósság, szülés, születés és az azt követő időszak kapcsán esetlegesen felmerülő nehézségek megoldásában.

Kiemelt érdeklődési területek:

várandósság, szülés és szoptatásfelkészítés,
vajúdás és szülés körüli kérdések (pl.: fájdalommenedzsment)
szülésélmény feldolgozás, koraszülés,
császármetszés utáni hüvelyi szülés (VBAC)
gyermekágy és szoptatás, anyaság kérdései

Elérhetőség: m.feheranna@gmail.com

Magyarné Fehér Anna
(laktációs szaktanácsadó,
perinatális szaktanácsadó,
diplomás szülésznő, dúla)